Pretraživanje

Održana radionica inovativnog ENTRE YOU modela u okviru projekta PARIZ

Održana radionica inovativnog ENTRE YOU modela u okviru projekta PARIZ
11.06.2020.
Radionica inovativnog ENTRE YOU modela, u okviru projekta PARIZ, održana je 09. lipnja 2020.g., u prostorijama Mjesnog odbora Novi Jelkovec,
Projekt „Postani aktivan Rom/kinja i zaposli se "PARIZ“ pokrenut je s ciljem poticanja motiviranosti, stručne osposobljenosti i zapošljivosti pripadnika romske nacionalne manjine.
Koristeći inovativan model razvoja life managmenta - ENTRE YOU koji je Grad Zagreb razvio sa partnerima, nezaposleni Romi/kinje u okviru projekta osnažit će svoje socijalne kompetencije, naučiti osnovne komunikacijske vještine, kako se predstaviti, izraditi životopis te usvojiti poduzetnički način razmišljanja.
 
Voditelj projekta ispred Grada Zagreba Andrija Petrović pozdravio je prisutne i pojasnio svrhu i cilj održavanja radionica, kao i samog ENTRE YOU modela.
 
„Osnaživanje pripadnika romske nacionalne zajednice te razvoj i unapređenje
mekih vještina nezaposlenih Roma u svrhu povećanja njihove zapošljivosti, jedan je od ciljeva ovog projekta. Primjenom modela ENTRE YOU kod nezaposlenih Roma potiče se motivacija i oni postaju kreatori vlastitog života naglasio je Petrović.
 
Uz nazočnost članova projektnog tima i projektnih partnera te predstavnike udruge PERSPEKTIVA, osim procjene individualne motiviranosti prisutnih kandidata, razgovaralo se i o mogućnostima uključivanja nezaposlenih Roma u programe osposobljavanja za deficitarna zanimanja.
/slike/r1.jpg
/slike/r2.jpg
/slike/r3.jpg
/slike/r4.jpg
/slike/r6.jpg
/slike/r8.jpg
/slike/r9.jpg
/slike/r11.jpg
/slike/r12.jpg
Grad Zagreb
URH
Obrtničko učiliste
Udruga Roma Hrvatske
Hzz
EU
Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru Operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. iz Europskog socijalnog fonda